Despre

Despre

tamplar ionut dragnea

Ionut Dragnea este un tamplar care produce mobilier si accesorii din lemn masiv. Utilizand tehnici traditionale si moderne de prelucrare a lemnului, piesele sale sunt menite sa treaca testul generatiilor, atat din punct de vedere al durabilitatii cat si al esteticii.

A infiintat atelierul de tamplarie in anul 2016 (initial sub brandul “DI WoodWorks”, schimbat ulterior incepand cu anul 2019 in “Atelier Ionut Dragnea”), dupa o cariera in avocatura, ca un pas firesc al redefinirii unui nou stil natural si autentic de viata. Pasiunea pentru arta prelucrarii lemnului a mostenit-o de la bunicul si strabunicul sau, mesteri tamplari respectati in comunitatile lor de bastina.

Munca sa isi are inspiratia in atelierele de tamplarie din SUA, UK si Australia, acolo unde centrele mestesugaresti care pastreaza traditiile de prelucrare a lemnului sunt foarte vizibile si apreciate. De aceea, majoritatea imbinarilor pe care le foloseste in productia pieselor de mobilier sunt estetice, lemn pe lemn incleiate, extrem de durabile si care mentin vie etica mesterilor tamplari de acum sute de ani.

Lemnul utilizat la executia tuturor pieselor de mobilier si accesorii provine din surse certificate, fiind uscat in fabrica conform celor mai inalte standarde. La furnizorii locali selectia lemnului se face manual, scandura cu scandura, intotdeauna fiind ales lemnul de cea mai buna calitate, potrivit piesei in lucru.

Se depun eforturi sustinute astfel incat pierderile de lemn sa fie mentinute la un nivel cat mai scazut. Rumegusul si resturile de lemn neutilizabile, rezultate in urma prelucrarii, sunt donate comunitatilor locale pentru a se incalzi sau a le folosi ca asternut de animale.